#2.12 Hoe weet ik nu wat ik wel en net niét mag eten?

Ademruimte Academie
#2.12 Hoe weet ik nu wat ik wel en net niét mag eten?
6:46
 

De Kunst van Intuïtief Eten, een Gesprek met The Mindset Dietiste Alessia

Voeding gaat verder dan alleen wat je eet; het omvat ook hoe je denkt en voelt over eten. Deze maand nodigen we een bijzondere gast uit, Alessia, die zichzelf The Mindset Dietiste noemt. Alessia heeft een fascinerend verhaal en een indrukwekkend traject afgelegd. Ik ben verheugd om haar te interviewen over haar inzichten in voeding, want eerlijk gezegd, ik raak soms de kluts kwijt. Wat mag je nu wel en wat mag je niet meer eten?

De Verwarring Rond Voeding

We horen vaak tegenstrijdige adviezen over voeding. De ene zegt dat je koolhydraten volledig moet vermijden, terwijl de ander beweert dat je ze juist nodig hebt, maar dan wel in de vorm van volkoren producten of spelt. Sommige experts zweren bij het keto-dieet, rijk aan eiwitten, terwijl anderen juist vetten aanprijzen. Deze tegenstrijdige informatie kan enorm verwarrend zijn en een flinke druk leggen op onze eetgewoonten.

De Impact van Onrust

Ik weet niet hoe het bij jou werkt, maar ik word soms gek van al deze verwarring. Het zorgt voor zoveel onrust dat ik uit rebellie soms een hele zak chips opeet. Ik weet natuurlijk dat dat niet goed voor me is, maar als iedereen iets anders zegt, eet ik het gewoon op. En wat nog erger is, ik geniet er niet eens van. Ik eet het uit een soort boosheid en rebellie.

De Kracht van Gedachten en Emoties

Als mental coach begrijp ik hoe belangrijk onze gedachten zijn en hoe ze onze emoties en fysieke gezondheid beïnvloeden. Ik weet dat als ik met veel plezier en zelfliefde snoep van een praline, dat veel gezonder is voor mijn systeem dan wanneer ik met lange tanden en boosheid een wortel eet. Dit is waarom ik zo benieuwd ben naar wat Alessia hierover te zeggen heeft. Hoe kijkt zij hiernaar met haar achtergrond als diëtiste en haar expertise in intuïtief eten?

Intuïtief Eten en Zelfliefde

In afwachting van het gesprek met Alessia, deel ik graag mijn eigen ervaringen. Onlangs was ik alleen in de stad en trakteerde ik mezelf op een taartje bij een fantastische bakker in Antwerpen. Ik koos een chocoladetaartje met donkere fondant ganache en karamel. Op een bordje zoals bij oma, met bloemetjes en een gouden randje, genoot ik ervan met een latte van havermelk. Elke hap was een bewuste keuze en ik genoot er met volle teugen van. Ik ben ervan overtuigd dat deze ervaring, omdat het zo bewust en met liefde was, geen enkele negatieve impact op mijn gezondheid had.

De Waarde van Bewust Genieten

Tot we meer weten van Alessia en haar inzichten over wat we beter wel of niet kunnen eten, raad ik je aan om, net als ik, bewust te genieten van wat je eet. Zelfs als dat een chocoladetaartje of een zak chips is, zolang het een bewuste keuze is en je ervan geniet, is het goed voor je. Genot en bewustzijn zijn niet alleen goed voor onze gedachten en zintuigen, maar ook voor ons hele systeem.

Uitnodiging tot de Expertklas

Ik nodig je van harte uit om de expertklas met Alessia bij te wonen. Deze is gratis voor iedereen en je kunt je eenvoudig inschrijven. Je ontvangt dan alle informatie en de Zoom-link. Laten we samen leren en groeien in onze kennis en begrip van voeding en hoe we daar op een gezonde manier mee om kunnen gaan. Tot dan, geniet bewust van je eten en ik hoop je te zien bij de expertklas!

Fijne dag!

Wil jij ook graag meer uit je ochtend halen?
Wij bieden je nu onze GRATIS ochtendmodule aan met luisterfragmenten vol ademhalingsoefeningen, visualisaties, meditaties en affirmaties.

We hebben nog 1 boodschap voor u. Maak welzijn meer toegankelijk voor iedereen, want dat is de missie van de Ademruimte Academie. Dank u wel.

Een fijne dag!

Veerle & het Ademruimte Team

 

 

NIEUWSBRIEF

Maak wat adem-ruimte in je inbox.

De weg naar meer wel-zijn is een hobbelig bergpad: niet altijd gemakkelijk vertoeven, maar je vindt er wel de mooiste uitzichten. En die willen we natuurlijk graag met je delen!

You're safe with me. I'll never spam you or sell your contact info.

SHOP

 

AANBOD

 

COMMUNITY

 

OVER ONS

 

PODCAST

 

CONTACT