#2.5 Een serieus gesprek over wel-zijn.

innerlijke balans welzijn
Ademruimte Academie
#2.5 Een serieus gesprek over wel-zijn.
8:36
 

Welzijn: Van Materiële Welvaart naar Innerlijke Balans

Ik wil het even hebben over welzijn, ons stokpaardje. Ondanks het feit dat er de laatste tijd een shift aan de gang is van welvaart naar welzijn, gaan we er toch nog wat extra aandacht aan geven. Dus duik er mee dieper in en ontdek waarom het zo cruciaal is om te investeren in jouw wel-zijn.

De Piramide van Maslow

Ken je de piramide van Maslow?

Dat is een model dat gebaseerd is op onze menselijke behoeftes. Het is een beetje achterhaald maar nog steeds bruikbaar om een punt te maken. Het draait om het idee dat voordat we echt kunnen groeien als individu, we ervoor moeten zorgen dat onze basisbehoeften zijn afgevinkt.

Dus we moeten genoeg rust kunnen hebben, goed slapen, en ons veilig voelen, voordat we ons kunnen concentreren op ons eigen persoonlijke groeiproces. Om dat te kunnen doen is een dak boven je hoofd, een warm bed om in te rusten, genoeg eten op je bord, propere kleding enzovoort natuurlijk de basis.

Een basis aan welvaart is belangrijk, daar zijn we het met z’n allen over eens. Maar, en dat hoor je minder vertellen, wat ook belangrijk is, is wel-doen. Trouwens, wat een mooi woord: weldoen. Een weldoener. Vind je niet?

Dingen doen die wel doen, aan jezelf en de ander.

Weldoen Zit in de Kleine Dingen

Weldoen hoeft niet groot te zijn, het zit hem nét in die kleine dingen. De momenten van aandacht voor de manier waarop iemand lacht, of wegkijkt. Die momenten waarop je ziet dat er iets aan de hand is, dat iemand behoefte heeft aan wat troost, een liefdevolle schouderklop, een luisterend oor, een tas thee, koffie of soep. Dat stellen van een klein gebaar van aandacht, geeft niet alleen de ander een goed gevoel, maar ook jezelf. Jij betekent iets voor iemand, en dat willen we toch allemaal?!

Dat geeft ons ook betekenis, en zin, en zorgt voor meer welzijn. Ik ben iemand die zorg draagt voor anderen, in kleine en grote dingen. Voel je het?

Innerlijke Welzijn

Welzijn begint dus van binnenuit en bij jezelf. Niet de anderen, het weer, je kledingkast, auto,…Het is belangrijk om regelmatig te reflecteren op hoe we ons voelen en hoe we ons zelfbeeld en zelfwaardering ervaren. Het gaat erom te onderzoeken wat ons echt gelukkig maakt en wat we kunnen betekenen voor anderen, voor de wereld.

Dit is een persoonlijke reis die constante aandacht en zelfonderzoek vereist, en wat ons betreft nooit stopt! Dus maak jij samen met ons wel-zijn toegankelijk door mee wel te doen? 

Wil jij werken aan je onderdrukte klachten door op onderzoek te gaan binnenin je? Wij begeleiden je heel graag, neem gerust een kijkje hoe.
Ah, we horen ook heel graag wat jij vindt van deze Podcastblog, laat je ons iets weten via onze Instagram? 

We hebben nog 1 boodschap voor u. Maak welzijn meer toegankelijk voor iedereen, want dat is de missie van de Ademruimte Academie. Dank u wel.

Veerle & het Ademruimte Team

 

NIEUWSBRIEF

Maak wat adem-ruimte in je inbox.

De weg naar meer wel-zijn is een hobbelig bergpad: niet altijd gemakkelijk vertoeven, maar je vindt er wel de mooiste uitzichten. En die willen we natuurlijk graag met je delen!

You're safe with me. I'll never spam you or sell your contact info.

SHOP

 

AANBOD

 

COMMUNITY

 

OVER ONS

 

PODCAST

 

CONTACT