#2.7 Hoe je adem je helpt om te helen.

ademen stressvermindering
Ademruimte Academie
#2.7 Hoe je adem je helpt om te helen.
10:56
 

De Kracht van Bewuste Ademhaling

Vaak krijg ik de vraag: "Waarom zou ik bij jou leren ademen? Ik adem toch al." Dat klopt natuurlijk, je ademt want anders zat je hier niet. En toch wil ik er dieper op ingaan, want ademen en ademen is twee. Meer nog, ademen en ademen is duizend eigenlijk.

Ademen lijkt iets vanzelfsprekends, maar ademen is meer dan alleen lucht in en uit je longen laten stromen. De meeste onder ons ademen te hoog, te snel, te veel waardoor je je systeem eigenlijk constant een beetje onder druk zet!

 

Dieper Ademen, Beter Leven

Doordat we in ons dagelijks leven vaak oppervlakkig, snel en vaak te veel ademen zet dit ons lichaam onder druk en dat kan leiden tot chronische stress met allerlei klachten tot gevolg. Belangrijk dus dat je leert om minder te ademen, minder snel, minder hoog, en zeker door je neus. Als je interesse hebt in hoe je dat doet, neem dan hier een kijkje, ik maakte er een Masterclass over.

Maar daarover wil ik het nu eigenlijk niet hebben. Ik wil het hebben over het diepere werk, het traumawerk waar je onverwerkte emoties kan loslaten via jouw adem. Veel mensen worstelen met vastzittende emoties, van burn-out tot depressie, van herhalende patronen tot een gevoel van vastlopen zonder duidelijke oorzaak. En toch lijken ze vast te houden aan allerlei methoden om zich beter te voelen, zonder de kracht van de adem volledig te benutten.

 

De Helende Kracht van Jouw Adem

Onze adem kan ons lichaam helpen om trauma's en onverwerkte emoties los te laten. Ik vergelijk het soms met ijsblokjes. Je onderdrukt je emoties waardoor die verstenen, ijsblokjes worden bij wijze van spreken.Daar op een bepaalde manier te ademen laten we langzaam maar zeker los wat vast zit en klaar is om te smelten.

Ik las onlangs een mooie quote. “Het tegenovergestelde van depressie is expressie”.

Uitdrukken in plaats van onderdrukken dus.Dat kan door je verhaal te analyseren en te begrijpen. Maar het is echt, echt, echt, echt, echt superbelangrijk dat je je lichaam ook ondersteunt. En daar zijn natuurlijk vele manieren voor.

En één van die manieren is Holotropic Based Breathing, op een bepaalde manier ademen in een veilige setting met muziek in een kleine groep waardoor iedereen de nodige ruimte krijgt. Het is een intens proces, een heftig proces. Maar ook een heel mooi proces. Ik leerde het van de Amerikaanse Peggy Dylan en die opleiding was 1 van de mooiste van mijn leven. Je gaat namelijk zelf ook steeds door een proces en daar heb ik één en ander mogen loslaten!

 

Ervaar de Kracht van Ademwerk

Iemand zei ooit tegen mij, het zou verplicht moeten worden aan iedereen om het te doen. Daar ben ik het volmondig mee eens. De wereld zou er een pak beter uitzien, zeker weten! Ik ga je natuurlijk niet verplichten, maar ik wil je wel uitnodigen. Als je het gevoel hebt dat je lichaam iets vasthoudt; en als je goesting hebt om je lichaam te helpen om los te laten wat niet meer dient, dan nodig ik je uit om eens een dag bij mij te komen ademen.

Ademen naar een geheel, holotropisch ademen.

Wil jij werken aan je onderdrukte klachten door op onderzoek te gaan binnenin je? Wij begeleiden je heel graag, neem gerust een kijkje hoe.
Ah, we horen ook heel graag wat jij vindt van deze Podcastblog, laat je ons iets weten via onze Instagram? 

We hebben nog 1 boodschap voor u. Maak welzijn meer toegankelijk voor iedereen, want dat is de missie van de Ademruimte Academie. Dank u wel.

Veerle & het Ademruimte Team

 

NIEUWSBRIEF

Maak wat adem-ruimte in je inbox.

De weg naar meer wel-zijn is een hobbelig bergpad: niet altijd gemakkelijk vertoeven, maar je vindt er wel de mooiste uitzichten. En die willen we natuurlijk graag met je delen!

You're safe with me. I'll never spam you or sell your contact info.

SHOP

 

AANBOD

 

COMMUNITY

 

OVER ONS

 

PODCAST

 

CONTACT